Mäjens glass & maräng

Vår glass

Vår glass är hantverksmässigt producerad i våra lokaler på Glassgården. Vi gör en glass med de ingredienser vi tycker glass ska innehålla, med gårdens ägg som grund. Svensk mjölk och grädde, socker och glykos för sötma och konsistens. Smak och färg kommer endast från frukt, bär, blommor, sprit och kryddor. När vi jobbar med bär och frukter förhåller vi oss alltid till just det specifika bäret. Mellan olika sorter och skördar kan det skilja i smak, färg, sötma och konsistens. Detta gör att våra recept ibland måste justeras utefter vad vi har framför oss just då. För att nå det resultatet vi vill. Detta kallar vi för hantverk och det är viktigt för oss att kreativiteten får flöda och råvarorna får bestämma! Våra recept är våra egna och framtagna efter många test och mycket provsmakande. Självklart lär man sig saker på vägen och med ny kunskap och erfarenhet kan det hända att recept justeras på vägen.

Vi vill använda smaker som finns runt oss. Allra närmast, i vår trädgård hittar vi fläder, vinbär, rabarber och krusbär, fantastiska smaker i glassen! Vi tycker också det är roligt att använda oss av andra bär och frukter i vårt avlånga land så som havtorn, nypon, lingon och rosenkvitten. Men visst är de välkända bären jordgubbar, hallon och blåbär mycket uppskattade. Självklart finns det också fantastiska smaker som vi hittar utanför Sveriges gränser. En glass med äkta vaniljstång eller nymald kardemumma är ibland oslagbart till en ljummen paj. Vår chokladglass gör vi på kakao, då tycker vi den blir godast!

I de flesta fall får bäret, frukten eller kryddan träda fram själv. Det enkla blir många gånger väldigt bra! Men ibland händer det att vi kombinerar bär tillsammans. Det är också spännande att tillsätta kryddor som rosmarin, mynta, pepparmynta. Ibland kan en skvätt cognac vara det som behövs.

Vårt sortiment varierar beroende på tillgång på råvaror, men det styrs också av lust och kreativitet. Ju längre tiden går, infinner sig en rastlöshet i oss vilket i sin tur skapar kreativitet och massor av nya idéer. Det vill vi ta vara på, därför är vårt sortiment hela tiden föränderligt! Det är viktigt för oss att få testa och prova men även visa på allt spännande man kan göra med våra svenska smaker. Med det sagt så finns inget fast sortiment. När du kommer till oss finns det alltid flera glassar att välja på, hantverksmässigt producerade med kärlek och fina råvaror. Detta är då ett fint resultat av vår kreativitet, rastlöshet och ständig strävan och nyfikenhet på att prova nytt!  

Vi vill att ni som kunder ska få njuta av glass på vårt sätt. Vi gör det vi tror på och det vi tycker är gott!